Tuesday, March 10, 2020

In anul Domnului 2030



Criza era așteptat de mai bine de 2 ani dar nimeni nu știa ce forma avea sa ia de la ultima criza din 2008. Și totuși ea a venit. A debutat in China mai apoi s-a răspândit in Europa, afectând bolnavul Europei, Italia, care nu își mai revenise de la ultima criza, și mai apoi și celelalte tari di Continete. Sigur, Cenzura Partidului Chinez sau Bundestagul Germaniei nu au publicat cifrele reale, dar la fel ca Gripa Spaniola, care de fapt era una de Import, Italienii au fost cei care au recunoscut gravitatea noului Virus. Nu aveau nimic de pierdut, erau oricum in faliment.



Amintirea protestelor și a mișcărilor de dreapta sau extremiste i-a marcat pe conducătorii Lumii și Elitele clasei politice, sau așa zise elitele intelectuale din cercurile Bruxelilor. Acest virus trebuia exploatat la maximum. O conjunctura cum nici nu se putea mai buna pentru un noi început. Chinezii făceau o simulare in timp real și diferite studii pe populație. Aveau un dosar cu orice scenariu. Doar ca acum era unul cât se poate de real. Italia care de mult avea industria la Pământ a profitat sa disponibilizeze milioane de oameni, și asta fără nici un protest in strada. Când virusul și-a strâns tributul printre cadavre, oamenii s-au dezmeticit, s-au întors la joburile lor care nu mai existau de mult. In condiții de forța majora, legea 11 din 2008, contractul poate fi suspendat pe termen nelimitat. Cu alte cuvinte, oamenii au rămas suspendați in acel an 2020.


Așa se întâmpla, Tata, ii explica fiul părintelui, dacă nu ti-ai trecut afacerea cu textile in mediul online. 2008 ar fi trebuit sa te pună pe gânduri. Manufacturile și-au schimbat logo-ul firmei, și te-ai trezit la niște porți închise după ce ai ieșit din convalescenta. Inteligenta artificiala robotizată in scop industrial. Nici doctorii, Adevărații eroi ai crizei nu au scăpat. Un robot nu poate fi contaminat. Profesorii și-au dat seama de mult ca locul lor e in sufragerie, și ca videochatul nu e doar pentru Adulți, ci și pentru elevi cuminți și hipnotizați de telefon.  Carantina in care și-au petrecut acele luni bune a fost cea mai buna lecție. Avocații, un Ai care îți da cel mai bun scenariu. Sigur ca nimeni nu a intuit la acel moment ca 2020 avea sa se numească a treia revoluție tehnologică. Ca o banala gripa avea sa ne izoleze in noua era digitala, ca aveam sa fim conectați toți la un Eu Colectiv, la o conștiința globală.

Acest Eu Colectiv avea sa influențeze bursele, tendințele, moda, și politica. Avea sa schimbe cu totul modul de relaționare, de la om la om la genom. Străzile mai pustii, aerul mai curat, iar industria petrolieră o amintire urâta. Sigur, sacrificiul generației 20- 20 nu va fi uitat. Mărturii, video-uri, interviuri, lacrimi, memoriale și chiar o zi Internațională dedicată special. Că doar cursul Istorie nu poate fi intrerupt de nici o catastrofa. Ea e însăși Eul Colectiv care nu tine seama de voința unui individ. Sigur ca nu, Istoria nu e o conspirație, căci un individ nu poate cântări cât Eul Colectiv. Istoria e doar oportunista. Ca un virus care caută o gazda pentru a trece mai departe, la o noua forma de evoluție.


No comments:

Post a Comment

Followers

My Blog List